Regina Marii Britanii sub supraveghere medicală

regina

Regina se află sub supraveghere medicală la Balmoral după ce medicii au devenit îngrijorați pentru sănătatea ei, a spus Palatul Buckingham.

Toți copiii reginei sunt deja la proprietatea din Scoția de lângă Aberdeen, fie vin către Aberdeen.

„În urma unei evaluări suplimentare din această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijorați de sănătatea Majestății Sale și i-au recomandat să rămână sub supraveghere medicală”, se arată într-un comunicat.

Prințul Charles a călătorit acolo împreună cu soția sa, ducesa de Cornwall.

Ducele de York și contele și contesa de Wessex călătoresc la proprietatea scoțiană, la aproximativ 40 de mile (64 km) vest de Aberdeen.

Prințesa Regală, Prințesa Anne, se afla deja în Scoția pentru a lua angajamente.

Ducele de Cambridge este și el pe drum, ducesa de Cambridge rămânând la Windsor cu copiii lor în prima zi de școală.

Ducele și ducesa de Sussex, care urmau să participe la un eveniment caritabil la Londra, se deplasează la Balmoral, a declarat purtătorul de cuvânt al acestora.

Anunțul vine după ce regina, în vârstă de 96 de ani, s-a retras de la o ședință virtuală a Consiliului ei privat de miercuri, medicii sfătuindu-o să se odihnească.

Există în mod clar preocupări presante pentru sănătatea Reginei – mult mai explicit decât înainte și fără nicio referire la acest lucru doar despre dificultățile de mobilitate.

Există, de asemenea, avertismente împotriva speculațiilor nefondate, cum ar fi că ea ar fi avut o cădere. Și marți a fost în picioare și a fotografiat zâmbind în timp ce a numit-o pe noul prim-ministru Liz Truss.

Doamna Truss a spus că „întreaga țară” este „profund îngrijorată” de știri.

„Gândurile mele – și gândurile oamenilor din Regatul Unit – sunt cu Majestatea Sa Regina și familia ei în acest moment”, a adăugat ea.

Regina a numit-o pe doamna Truss prim-ministru la Balmoral, în loc să călătorească la Londra pentru eveniment.

În timpul domniei sale de 70 de ani, regina a avut de obicei o audiență cu noul ei prim-ministru la Palatul Buckingham.

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, a spus: „Rugăciunile mele și rugăciunile oamenilor din [Biserica Angliei] și din întreaga națiune sunt astăzi alături de Majestatea Sa Regina.

„Fie ca prezența lui Dumnezeu să întărească și să mângâie Majestatea Sa, familia ei și pe cei care au grijă de ea la Balmoral.”