Educație cu drona: impactul poluării în Deltă

Prima lecție din proiectul „Educație la înălțime” va fi transmisă live mâine, 6 mai, din Sfântu Gheorghe. Lecția va include zboruri cu drona, prezentări, activități și experimente ce vor demonstra impactul poluării ecosistemului din Deltă.

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului, în parteneriat cu Asociația Cartierul Creativ Carolina și Aspire Teachers, desfășoară proiectul „Educație la Înălțime”. Formatul inovator, testat anterior într-un proiect pilot, presupune organizarea unor lecții din zone spectaculoase de unde vor fi transmise LIVE inclusiv imagini filmate cu drona. Scopul este de a oferi acces tuturor elevilor la conținut educativ atractiv despre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă.

Prima lecție va fi susținută pe 6 mai, de la ora 11, și va fi transmisă pe canalul de YouTube Aspire Teachers. Vor transmite de la Sfântu Gheorghe, chiar din locul de vărsare a Dunării în Marea Neagră, Irina Constantinescu – prof. de geografie, directoare a Eco-școlii Cândești-Vale (Dâmbovița), coordonatoare pentru profesori-creatori „Educație la înălțime” și Adnana Pătrășcoiu – prof. de franceză, directoare a Școlii Gimnaziale Sfântu Gheorghe, coordonatoare a cercului de ecologie din școală.

sursa: green-report.ro