Bilete şi abonamente pentru Concursul Enescu, puse în vânzare

Biletele şi abonamentele pentru 28 de concerte şi recitaluri transmise online în cadrul Concursului Internaţional George Enescu, care se va desfăşura în perioada 29 august – 20 septembrie, au fost puse în vânzare începând de marţi.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor transmis AGERPRES, este pentru prima oară în istoria Festivalului şi a Concursului Internaţional George Enescu când organizatorii pun în vânzare bilete şi abonamente pentru accesul la concerte şi recitaluri în varianta online.

„Decizia a fost luată pe fondul schimbărilor impuse de pandemie şi este menită să sprijine organizarea Concursului Enescu şi să asigure continuarea unei relaţii normale între artişti şi publicul lor: muzicienii evoluează pe scenă, spectatorii îi răsplătesc atât cu aprecierea lor, cât şi cu achiziţionarea de bilete. Fondurile obţinute din vânzarea biletelor şi a abonamentelor vor fi utilizate pentru a acoperi o parte din costurile impuse de susţinerea evenimentului. Sperăm ca iubitorii Festivalului şi ai Concursului Enescu să fie alături de noi şi în vreme de pandemie, aşa cum sunt şi în vremuri normale”, a declarat Oana Marinescu, directorul de comunicare al Festivalului Enescu.

Achiziţia biletelor şi a abonamentelor se va face de pe site-ul Festivalului Enescu, prin intermediul platformei Eventim sau direct de pe site-ul Eventim. Un bilet sau un abonament cumpărat va oferi spectatorului posibilitatea de a da acces la concerte unui număr de 3 IP-uri diferite. Elevii, studenţii şi profesorii de la şcolile, liceele şi universităţile de muzică vor avea acces gratuit, pe baza unui mecanism care va fi anunţat ulterior.

Preţurile abonamentelor şi biletelor: un abonament integral, care acoperă 28 de evenimente de muzică clasică (gala de deschidere, concertele finale de la vioară, violoncel şi pian, cele şase recitaluri extraordinare ale artiştilor invitaţi, etapa a II-a şi semifinala fiecărei Secţiuni din cadrul Concursului) – 99 de lei, pentru trei IP-uri diferite. Abonamentul parţial, care acoperă 10 evenimente de muzică clasică (gala de deschidere, concertele finale ale etapelor de vioară, violoncel, pian şi cele şase recitaluri extraordinare ale artiştilor invitaţi – 89 de lei, pentru trei IP-uri diferite.

Biletele individuale, pentru un singur concert (gală, una dintre finalele la vioară, violoncel, sau pian) sau un recital extraordinar poate fi achiziţionat la preţul de 29 de lei pentru trei IP-uri diferite.

În cadrul Galei de deschidere vor putea fi urmărite două lucrări în premieră mondială: Brahmsodia, Triplu-concert, pentru vioară, violoncel şi pian, op. 169, compus de Dan Dediu, la solicitarea organizatorilor Concursului; şi Concert pour clarinette et orchestre, de Alexandru Murariu, câştigătorul Secţiunii de compoziţie din 2018.

Decizia privind accesul publicului în sala Ateneului Român va fi luată în cursul lunii august, în funcţie de situaţia sanitară din Bucureşti. Totuşi, numărul de locuri disponibile în sală va fi mult mai mic decât în mod obişnuit, pentru a asigura distanţarea socială. Organizatorii Concursului au luat măsurile necesare pentru a proteja sănătatea atât a artiştilor care vin în România, cât şi a publicului