Donald Trump ar fi propus graţierea lui Julian Assange, în schimbul declarației că Rusia nu a fost implicată în campania din 2016

Preşedintele SUA, Donald Trump, a propus graţierea activistului Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, dacă ar fi declarat că Rusia nu a fost implicată în atacurile cibernetice care au vizat Partidul Democrat din Statele Unite în anul 2016, a spus un avocat într-o instanţă britanică.

ACTUALIZARE. Fostul congresman Dana Rohrabacher, care ar fi fost implicat în transmiterea acestui mesaj, a dezmințit spusele avocatului, relatează BBC. „Niciodată nu am vorbit cu președintele Trump despre Julian Assange. Ca urmare, nu am primit instrucțiuni de la Trump și de la nimeni altcineva pentru a mă întâlni cu Julian Assange”, a declarat politicianul republican într-un comunicat. El a spus că a fost propria sa inițiativă de a discuta cu Assange și i-a spus fondatorului WikiLeaks că dacă ar putea oferi dovezi despre ce s-a petrecut cu e-mailurile democraților, atunci i-ar putea cere președintelui să-l grațieze. 

La rândul său, Casa Albă a spus că acuzațiile avocatului lui Assange sunt „o invenție de la cap la coadă și o minciună sfruntată”


Afirmaţia a fost făcută de unul dintre avocaţii lui Julian Assange la Tribunalul din Westminster (centrul Londrei), unde sunt contestate procedurile de extrădare în Statele Unite.

Avocatul Edward Fitzgerald a făcut referire la vizita unui fost membru republican al Congresului SUA, Dana Rohrabacher, care l-a vizitat pe Julian Assange în august 2017, când activistul era în sediul Ambasadei Ecuadorului din Londra.