Ionel Dancă: O sută de milioane de euro sunt destinate pentru achiziția de tablete și dispozitive electronice pentru învățământ online, pentru un număr de aproximativ 500.000 de elevi. 50 de milioane de euro vor fi fonduri pentru acoperirea cheltuielilor legate de achiziția materialelor de protecție sanitară și medicală, măști și dezinfectanți în școli. 25 de milioane de euro vor fi sume alocate pentru achiziția de containere sanitare mobile care vor beneficia în același timp de o finanțare de 5.000 de euro pe container pentru racordul acestora la infrastructura de apă și canalizare. Practic, vorbim de un număr de 5.000 containere sanitare care vor permite la începerea anului școlar să asigure necesitățile din punct de vedere sanitar pentru elevi, respectiv toalete, chiuvete cu apă curentă. Pentru aceste fonduri pot aplica autoritățile locale, inspectoratele școlare județene, precum și unitățile școlare. Aceștia pot aplica în mod individual sau în parteneriat și pot cere decontarea cheltuielilor efectuate pe aceste categorii de obiective începând din luna octombrie. Important este că se permite decontarea cheltuielilor pentru aceste achiziții efectuate, începând cu 1 august. Practic, autoritățile locale care au achiziționat tablete pentru elevi, dispozitive electronice pentru învățământ online, măști și materiale de protecție sanitară de la data de 1 august sunt eligibile pentru decontarea acestor cheltuieli și pot depune cererea pentru finanțarea lor de către Ministerul Fondurilor Europene începând din luna octombrie.

Ionel Dancă: O sută de milioane de euro sunt destinate pentru achiziția de tablete și dispozitive electronice pentru învățământ online, pentru un număr de aproximativ 500.000 de elevi. 50 de milioane de euro vor fi fonduri pentru acoperirea cheltuielilor legate de achiziția materialelor de protecție sanitară și medicală, măști și dezinfectanți în școli.

25 de milioane de euro vor fi sume alocate pentru achiziția de containere sanitare mobile care vor beneficia în același timp de o finanțare de 5.000 de euro pe container pentru racordul acestora la infrastructura de apă și canalizare. Practic, vorbim de un număr de 5.000 containere sanitare care vor permite la începerea anului școlar să asigure necesitățile din punct de vedere sanitar pentru elevi, respectiv toalete, chiuvete cu apă curentă.

Pentru aceste fonduri pot aplica autoritățile locale, inspectoratele școlare județene, precum și unitățile școlare. Aceștia pot aplica în mod individual sau în parteneriat și pot cere decontarea cheltuielilor efectuate pe aceste categorii de obiective începând din luna octombrie.

Important este că se permite decontarea cheltuielilor pentru aceste achiziții efectuate, începând cu 1 august. Practic, autoritățile locale care au achiziționat tablete pentru elevi, dispozitive electronice pentru învățământ online, măști și materiale de protecție sanitară de la data de 1 august sunt eligibile pentru decontarea acestor cheltuieli și pot depune cererea pentru finanțarea lor de către Ministerul Fondurilor Europene începând din luna octombrie.