LSO Live – Tchaikovsky & Mussorgsky

În această seară, de la ora 22:00, vă propunem să vă delectați cu o frumoasă înregistrare a două mari opere ale muzicii clasice:

Simfonia nr. 4 în fa minor, op. 36 de Tchaikovsky

Tablouri dintr-o expoziție de Musorgski.

Concertul este susținut de LSO sub bagheta dirijorului Gianandrea Noseda.

„Simfonia a IV-a în fa minor” de Piotr Ilici Tchaikovsky este prima dintre cele trei mari simfonii (a IV-a, a V-a şi a VI-a) ale compozitorilui rus, fiind cel mai des cântată.

Prima audiţie a avut loc la Moscova în 1878 (la un an de la terminarea lucrării) și a fost primită cu relativă indiferenţă atât de public cât și de critici.

Tablouri dintr-o expoziție (în rusă Картинки с выставки – Воспоминание о Викторе Гартмане, „Imagini de la o expoziție – în amintirea lui Viktor Hartmann”) este o suită de zece piese (plus una recurentă, Promenada), compusă pentru pian de compozitorul rus Modest Musorgski în 1874.

Suita este cea mai faimoasă lucrare de pian a lui Musorgski, devenind o piesă de rezistența pentru virtuozii pianului. A devenit de asemenea cunoscută prin diverse orchestrații și aranjamente produse de alți muzicieni și compozitori, aranjamentul lui Maurice Ravel fiind cel mai des înregistrat și reprezentat in concert.

Realizator: Irina Hasnaș

Anunțuri publicitare