Numărul de ore la clasa pregătitoare se va reduce începând cu noul an școlar 2020-2021, a anunțat, joi, ministrul Educației, Monica Anisie. „Aseară a fost aprobată în şedinţa de Guvern o Ordonanţă de urgenţă prin care am prorogat aplicarea modificării numărului de ore la clasă pentru toate clasele şi vom începe anul acesta şcolar cu clasa pregătitoare. Deci, începând cu clasa pregătitoare vom reduce numărul de ore la clasă şi vom prezenta noile planuri-cadru pentru învăţământul primar”, a afirmat Anisie, la Parlament, potrivit Agerpres. Ea a spus că specialiştii din Ministerul Educaţiei vor prezenta aceste noi planuri-cadru „în curând” și le vor pune în dezbatere publică. Actualul plan-cadru prevede pentru clasa pregătitoare 19 ore obligatorii pe săptămână.

Numărul de ore la clasa pregătitoare se va reduce începând cu noul an școlar 2020-2021, a anunțat, joi, ministrul Educației, Monica Anisie.

„Aseară a fost aprobată în şedinţa de Guvern o Ordonanţă de urgenţă prin care am prorogat aplicarea modificării numărului de ore la clasă pentru toate clasele şi vom începe anul acesta şcolar cu clasa pregătitoare. Deci, începând cu clasa pregătitoare vom reduce numărul de ore la clasă şi vom prezenta noile planuri-cadru pentru învăţământul primar”, a afirmat Anisie, la Parlament, potrivit Agerpres.

Ea a spus că specialiştii din Ministerul Educaţiei vor prezenta aceste noi planuri-cadru „în curând” și le vor pune în dezbatere publică.

Actualul plan-cadru prevede pentru clasa pregătitoare 19 ore obligatorii pe săptămână.