Tamara Buciuceanu-Botez și Stela Popescu au primit titlul de „Artist al Poporului”

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti le-a conferit titlul onorific „Artist al Poporului” doamnelor Stela Popescu și Tamara Buciuceanu-Botez

 

Doamna Tamara Buciuceanu-Botez a declarat pentru Radio Clasic: "Sunt onorată că Președinția Republicii Moldova s-a gândit să ne onoreze. Amândouă ne-am născut în Basarabia, iar aceasta este una dintre cele mai frumoase recunoașteri a muncii de-o viață".

Președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, a semnat azi, 9 iunie a.c., decretele prin care doamnelor Stela Popescu și Tamara Buciuceanu-Botez, actrițe de teatru și film din România, originare din Basarabia, le-a fost conferit titlul onorific „Artist al Poporului”.

Distincțiile de Stat au fost acordate doamnelor Tamara Buciuceanu-Botez și Stela Popescu, în semn de apreciere pentru meritele deosebite în promovarea artei teatrale și cinematografice, succese remarcabile și contribuție substanțială la dezvoltarea relaţiilor culturale dintre România şi Republica Moldova.

Născută la Tighina (Republica Moldova), la 10 august 1929, Tamara Buciuceanu-Botez a frecventat cursurile Institutului de Teatru ”Vasile Alecsandri” din Iași, transferându-se în anul IV la București, unde a absolvit Institutul de Teatru.

De-a lungul timpul i-a avut alături de ea pe platourile de filmare, pe scena teatrelor sau în studiourile de televiziune pe mulți dintre marii actori români, dintre care îi amintim pe George Constantin, Gheorghe Dinică, Ovidiu Iuliu Moldovan, Coca Andronescu, Ileana Stana Ionescu, Tora Vasilescu, Dem Rădulescu, Ion Lucian, Puiu Călinescu, Marius Pepino, Radu Zaharescu, Nicu Constantin, Toma Caragiu, Mitică Popescu.

Stela Popescu s-a născut pe 21 decembrie 1935 la Orhei, Basarabia. În cariera s-a artistică a realizat cupluri celebre alături de Ştefan Bănică şi Alexandru Arşinel. Stela Popescu, Doamna Teatrului de Revistă a reuşit să se menţină în topul celor mai iubiţi actori ai scenei româneşti timp de bine de jumătate de veac.