Primul transplant de piele crescută în laborator

Oamenii de știință din Japonia au relizat cu success pe șoareci primul transplant de piele crescută în laborator. Pielea crescută din celule stem are mai multe părți functionale decât orice altă piele de laborator de până acum. Celule stem au fost recoltate din gingiile soarecilor și au reușit să creeze pielea cu mai multe straturi, cu foliculi de păr și glande sudoripare. Când au fost implantate la un soarece cu sistemul imunitar suprimat s-a integrat bine și a început să crească fire de păr.

Cercetătorii din Japonia consideră că va dura 5-10 ani până când acest tip de transplant va putea fi efectuat cu success la oameni. Ei speră că acest sistem va putea recreea, de exemplu, pielea victimelor din incendii.

Aceasta metodă este diferită de cea a grefelor și a culturii de piele care sunt disponibile acum și care produce piele fără prea multe din funcționalitățile și componetele naturale ale pielii. Tehnica poate fi adaptată și pentru realizarea de piele naturală pentru companiile farmaceutice sau de cosmetice pentru testarea produselor în locul testelor pe animale.