Regal Wagner-Verdi @ Sala Radio

Vineri, 26 ianuarie, de la ora 19.00, Corul Academic Radio și Orchestra Națională Radio propun melomanilor o seară corală și de operă la Sala Radio, cu momente corale și fragmente din opere de Richard Wagner și Giuseppe Verdi.

La pupitrul dirijoral se va afla Julien Salemkour, un muzician invitat să dirijeze pe scene prestigioase, ca Metropolitan Opera din New York, Teatro alla Scala din Milano, sau Orchestra Simfonică din Berlin, și care a colaborat cu artişti de talia lui Daniel Barenboim, René Pape, Anna Netrebko sau Rollando Villazón. Corul Academic Radio este pregătit de dirijorul Ciprian Țuțu.

Prima parte a programului va prezenta trei lucrări de Richard Wagner: uvertura operei Rienzi, preludiul actului I, preludiul actului al III-lea şi Marşul nupțial din opera Lohengrin, și Preludiu şi Moartea Isoldei din opera Tristan şi Isolda. Vor urma trei lucrări de Verdi: preludiu, corul ţigăncuşelor şi matadorilor din opera La Traviata, preludiu şi corul Patria oppressa din opera Macbeth, și uvertura şi Corul sclavilor din opera Nabucco