România a ajuns la aproape 900 de staţii electrice pentru mașini

România avea, la finele lunii martie, 860 de staţii electrice și erau înmatriculate 6.568 de mașini electrice, o creștere de 48% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Conform specialiștilor Lektri.co, din punct de vedere al infrastructurii de încărcare, cele mai utilizate încărcătoarele la nivel național sunt cele de tip Type 2, din care există 1.257 unități și CCS/CHAdeMO, cu 268 unități.

Type 2 sunt cele mai des întâlnite modele de încărcătoare, fiind folosite acasă, în garaj, sau în parking-ul de la locul de muncă.

„Ritmul de dezvoltare a zonelor metropolitane, din întreaga lume, nu doar din România, ne determină să credem că viitorul nu poate fi decât electric. Orașele au nevoie de strategii durabile de creștere, iar combustibilii fosili nu mai reprezintă o soluție pentru mobilitatea urbană. Acesta a fost motivul pentru care am pornit Lektri.co, pentru a le putea oferi soluții ușor de implementat tuturor celor interesați de construirea unui viitor mai verde”, a declarat Claudiu Suma, CEO Lektri.co.

Toate grupurile mari din ener­gie sunt active în zona de mo­bilitate elec­trică, dar și antreprenorii locali au început să investească în acest domeniu, văzut ca unul dintre pilonii principali a tranziţiei energetice.

Lektri.co a fost înființată în 2018 la Timișoara și numără în prezent 20 de angajați. În 2019 a devenit prima reprezentantă a României în Open Charge Alliance, o alianță globală a industriei de mașini electrice, formată din furnizori de hardware, software, cât și operatori de rețele de încărcare.