Tensiuni în PNL. Se cere demisia președintelui Florin Cîțu

La întâlnirea de la vila Lac, Florin Cîțu a refuzat să-și depună mandatul de președinte al PNL, susțin surse din interiorul partidului pentru HotNews.ro. Prim-vicepreședinții susținuți de o parte dintre liderii din teritoriu vor să declanșeze un congres extraordinar. Conducerea s-a întâlnit la Vila Lac pentru a discuta despre debarcarea președintelui PNL. Potrivit unor surse liberale, la întâlnire ar fi fost invitat și președintele Klaus Iohannis.

Potrivit surselor citate, liderii PNL care doresc să-l debarce pe Florin Cîțu și pe Dan Vîlceanu din fruntea PNL sunt prim-vicepreședinții Iulian Dumitrescu, Lucian Bode și Rareș Bogdan.

Aceștia vor solicita, vineri în ședința Biroului Național al PNL, convocarea Consiliului Național pentru duminică, 3 aprilie. Consiliul Național este forul care poate declanșa un congres extraordinar al PNL, potrivit Statutului partidului. Liderii PNL ar dori să-l susțină la șefia PNL pe premierul Nicolae Ciucă în tandem cu Lucian Bode pe post de secretar general. În acest context, conducerea PNL s-a întâlnit la Vila Lac în cursul după-amiezii de joi pentru a discuta despre înlăturarea președintelui PNL. Potrivit unor surse liberale, la întâlnire ar fi fost invitat și președintele Klaus Iohannis.

Revolta împotriva lui Florin Cîțu ar fi pornit de la organizațiile PNL din sudul țării și ar fi condusă de prim-vicepreședintele Iulian Dumitrescu. Acesta ar fi venit cu ideea unei scrisori semnate de toți liderii de organizații prin care să i se ceară demisia lui Florin Cîțu din fruntea partidului. Alături de Iulian Dumitrescu sunt o parte din prim-vicepreședinți Lucian Bode și Rareș Bogdan, dar și majoritatea liderilor de organizații.

În cazul în care acesta va refuza să demisioneze, se va încerca prin vot în forurile statutare ale partidului convocarea în luna aprilie a unui congres extraordinar.

Potrivit surselor citate, Iulian Dumitrescu ar fi primit acceptul președintelui Klaus Iohannis de a începe debarcarea lui Florin Cîțu de la șefia PNL. Demersul are loc în contextul în care în interiorul PNL există tensiuni și nemulțumiri legate de modul în care Cîțu gestionează bucătăria internă a partidului, dar și de opoziția publică a acestuia față de partenerii de guvernare, în speță PSD.