Turneul „De la Schubert la Sting” – de Costin Soare

Turneul „De la Schubert la Sting” – de Costin Soare

În perioada 7-15 iunie, muzicianul-chitarist Costin Soare(www.costinsoare.com) continuă seria turneelor de succes din anii trecuţi cu un nou proiect intitulat „De la Schubert la Sting”.

Desfăşurat în 6 oraşe din ţară, sub egida Asociaţiei Culturale Kitharalogos, turneul are ca fir conducător ideea de cânteclied-uri de Franz Schubert, aranjate de unul dintre cei mai importanţi chitarişti ai secolului al XIX-lea, Johann Kaspar Mertz; lucrări care au la bază arii sau cântece celebre; Sonata a III-a de Manuel Maria Ponce, una dintre cele mai frumoase compuse pentru chitară în secolul XX, care are în partea mediană un Chansonnostalgic; iar la finalul călătoriei muzicale, un aranjament inedit după unul dintre cele mai iubite song-uri cîntate de Sting, „Shape of my heart”. Ca şi în anii precedenţi, asociaţia îşi îndeplineşte obiectivul de a promova şi sprijini tinerele talente în afirmare de la noi prin invitarea acestora cu mini-recitaluri în deschiderea a două concerte şi oferirea de corzi şi accesorii pentru instrument.

      Unul dintre cei mai apreciaţi şi activi chitarişti români, cu 8 turnee naţionale la activ, muzician polivalent cu un repertoriu care porneşte de la muzica veche (interpretată la lăută) şi ajunge la cea contemporană, Costin Soare continuă seria turneelor „De la Bach la Beatles” şi „De la Paganini la Piazzolla” în care combinaţia dintre un repertoriu clasic, tradiţional al chitarei clasice şi aranjamente spectaculoase după lucrări din cultura pop/rock/jazz a secolului XX atrage spectatori de toate vârstele şi din toate categoriile sociale.

Calendarul turneului:

7 iunie – Ploieşti, Muzeul de Artă, ora 17

– intrarea liberă în limita locurilor disponibile –

8 iunie – Bucureşti, Institutul Cervantes, ora 19

– intrarea liberă pe bază de rezervare, scriind la kitharalogos@gmail.com

10 iunie – Mediaş, Biserica Evanghelică “Sf. Margareta”, ora 19

12 iunie – Reghin, Casa de Cultură “Eugen Nicoară”, ora 19

– intrarea liberă –

14 iunie – Castelul Bran, ora 19

– bilet: 50 de RON; rezervări la: office@bran-castle.com sau la telefon 0268237700 –

 15 iunie – Castelul Peleş, ora 16

– intrare pe bază de rezervare: rezervări.ucimr@gmail.com –

Organizator: Asociaţia Culturală Kitharalogos

Parteneri: Hora S.A., Reghin – Fabrica de instrumente muzicale, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), Muzeul de Artă-Ploieşti, Institutul Cervantes, Primăria Mediaş, Biserica Evanghelică „Sf. Margareta”-Mediaş, Primăria Reghin, Compania de administrare a Castelului Bran.

Parteneri media: Radio Clasic, Radio România Muzical, Observator Cultural, Radio Trinitas, Agenţia de Carte.ro, Liternet.ro.

        Costin Soare (www.costinsoare.com) este unul dintre cei mai apreciaţi şi activi artişti români, îmbinând în mod fericit o frumoasă carieră concertistică (chitarist şi lutist) cu cea pedagogică (profesor la C.N.A. „Dinu Lipatti”, Bucureşti şi prof. asoc. la Universitatea Naţională de de Muzică), fiind, de asemenea, director artistic al Festivalului Internaţional „Serile de chitară” (www.seriledechitara.ro), manifestare de succes ajunsă la a opta ediţie, în cadrul căreia concertează chitarişti de top din întreaga lume.

        Cu o experienţă de 8 turnee naţionale la activ (Românesc 100%/2019; Flautul fermecat/2018 – ambelealături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu; De la Paganini la Piazzolla/2018; turneul de lansare a CD-ului Twenty Shades of Music/2017 – alături de Ion Bogdan Ştefănescu; De la Bach la Beatles/2017; Muzica în palatele României/2016; Armonii pascale/2015 – alături de actriţa Daniela Nane;Nocturne şi dansuri/2013), un CD lansat în 2014 (Nocturne şi dansuri), altul în 2017, Twenty Shades of Music(alături de Ion Bogdan Ştefănescu), membru permanent a două ansambluri camerale (alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi de mezzosoprana Claudia Codreanu), chitaristul Costin Soare este un promotor neobosit al muzicii clasice de foarte bună calitate prin intermediul unui instrument a cărui voce intimă şi repertoriu sunt apreciate de publicul larg. Pentru activitatea desfăşurată în 2016 (turneul Muzica în palatele României şi organizarea Festivalului Internaţional „Serile de chitară”, ediţia a VI-a), Costin Soare s-a numărat printre nominalizaţii secţiunii Muzică Clasică din cadrul Galei Premiilor „Matei Brâncoveanu” ale Fundaţiei Alexandrion.