„4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile“, proiecţie specială după 10 ani de la Palme d’Or

Anul acesta, la şapte ani de la prima ediţie, Les Films de Cannes à Bucarest începe cu o gală de deschidere propriu-zisă, prilejuită de aniversarea a zece ani de la Palme d’Or-ul primit la Cannes de filmul „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”. Aceasta va avea loc vineri, de la ora 19.00, la Cinema Muzeul Ţăranului.

La Gală vor participa actorii Anamaria Marinca, Laura Vasiliu, Vlad Ivanov, regizorul Cristian Mungiu, alături de alţi membri ai distribuţiei şi ai echipei filmului. Evenimentul va fi urmat, de la ora 20.30, de proiecţia filmului 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, remasterizat cu ocazia aniversării.

Pe toată durata festivalului, cele mai aşteptate filme româneşti ale toamnei vor fi prezentate la Cinema Muzeul Ţăranului, în cadrul secţiunii În avanpremieră.

Secţiunea propune câte un spectacol de film românesc în fiecare seară de festival, prezentând în avanpremieră cele mai recente filme româneşti premiate în festivaluri: „Soldaţii” şi „Pororoca” (premii la San Sebastian), „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor” (premii la Sarajevo), „Antonio şi Catarina” (Locarno) sau „Scurtcircuit” (Shanghai).

Toate proiecţiile au loc în prezenţa echipelor filmelor.