Cum ascult Radio Clasic?

Cum ascult Radio Clasic?

Radio Clasic FM poate fi ascultat pe 90,90 MHz în zona Făgăraș. Din 17 iulie 2023, Radio Clasic FM va transmite știri, emisiuni de actualitate și programe interactive, hituri pop-rock din ultimii 50 de ani.

Aria de acoperire:

 

Radio Clasic poate fi ascult online pe computer, tabletă, telefon mobil sau descărcând aplicația noastră din Appstore (IOS) sau Google Play (Android). Radio Clasic poate fi ascultat din orice browser web compatibil HTML5 sau Flash, (Firefox, Crome, Internet Explorer, Safari, Opera, etc…) cu un click pe pictograma Buton-live-100 din headerul site-ului.

Se va deschide o pagină nouă care va arăta astfel: Legenda

Dacă doriţi să schimbaţi canalul, daţi click pe una din pictogramele cu numele posturilor din partea de jos a ecranului.

În cazul în care preferaţi să ascultaţi Radio Clasic într-un player extern, puteţi folosi VLC, Windows Media Player, Winamp sau oricare alt player care suportă unul din standardele mp3 sau aac.

În cazul în care doriţi să ascultaţi Radio Clasic pe un sistem audio, conectaţi dispozitivul la sistemul audio conform manualului de utilizare al sistemului audio.

Pot să ascult Radio Clasic pe Smart TV?

Puteţi asculta radio Clasic pe Smart Tv din browserul web sau instalând pe tv aplicaţia „TuneIn” sau MyTuner.

Pentru instalarea aplicaţiei consultaţi manualul de instrucţiuni al televizorului.

Cum ascult Radio Clasic în maşină?

Pentru a putea asculta în maşină aveţi nevoie în primul rând de o conexiune la internet (internet mobil, wifi, hotspot, etc…), şi aveţi mai multe opţiuni de conectare la radioul maşinii:

Bluetooth

Dacă atât telefonul cât și maşina sunt dotate cu bluetooth, se sincronizează telefonul cu radioul maşinii, se porneşte Radio Clasic pe telefon şi se selectează din radioul maşinii ca sursă de intrare bluetooth (denumirea sursei poate fi diferită în funcție de modelul mașinii).

Jack 3.5mm male to male

Foarte multe playere auto au o intrare audio jack. Se achiziţionează un cablu jack male to male (tată-tată) şi se introduce primul capăt al acestuia în mufa de căşti a telefonului şi al doilea capăt în intrarea radioului de maşină, apoi se selectează din radioul maşinii ca sursă de intrare „line in”(denumirea sursei poate fi diferită în funcție de modelul mașinii). În acest fel sunetul din telefon se va auzi în boxele maşinii.

Modulator FM cu Line-In

În cazul în care sistemul audio al maşinii nu are mufă de intrare audio, puteţi achiziţiona un modulator FM cu menţiunea că trebuie să alegeţi un model de modulator echipat cu mufă de intrare audio. Aceste dispozitive, relativ ieftine (câteva zeci de lei), se alimentează de la priza de brichetă a maşinii şi permit redarea sunetului catre radioul masinii atât de pe un Stick USB sau SD-Card cât și prin intrarea jack, de pe orice dispozitiv la care se pot conecta căşti. Se conectează modulatorul la telefon cum a fost explicat mai sus (metoda Jack 3.5mm male to male), dar a doua mufă se introduce în emulator. După conectare modulatorul emite semnalul primit de la telefon pe o frecvență pe care o poate recepționa radioul mașinii. Frecvenţa aceasta se ajustează pe emulator găsind o plajă liberă, care să nu fie ocupată de un post radio fm din zonă, pentru a nu interfera cu semnalul emis de acesta. Pentru aceasta, se porneşte căutarea pe radio în mod manual (nu automat!) şi se alege o frecvenţă goală, unde nu a fost găsit niciun post de radio. Se setează acea frecvenţă pe modulatorul FM, se porneşte postul radio pe telefon apoi se caută pe radioul maşinii semnalul emis de modulator şi se memorează.

Atenţie: La deplasarea pe distanţe lungi e posibil să intraţi în raza de emisie a unui post a cărei frecvenţă să coincidă cu cea pe care emite modulatorul dumneavoastră şi în acest caz emisiunile respectivului post să intre „peste” semnalul dumneavoastră. În acest caz căutaţi şi memoraţi o altă frecvenţă liberă şi schimbaţi frecventa modulatorului aşa cum a fost descris mai sus.

Smartphone cu modulator fm integrat

Anumite modele de telefoane au un modulator fm integrat. În acest caz se porneşte modulatorul telefonului iar frecvența se setează la fel ca la modulatorul fm normal.

Modulatorul FM cu CarKit pentru telefon

Este un modulator special conceput pentru telefon, care se introduce direct în mufa de căști a telefonului fără a mai fi nevoie de un cablu. Este dotat cu acumulator şi de obicei se poate alimenta şi la priza de brichetă a maşinii. Înainte să-l achiziţionaţi verificaţi dacă este compatibil cu telefonul dumneavoastră.

Cât trafic de internet se consumă

Traficul de internet depinde de durata ascultării şi de  bitrate-ul canalului ales. Cu siguranţă consumul este cu mult mai mic decât în cazul clipurilor video de pe site-uri cum ar fi „youtube” sau „vimeo”. Puteţi afla bitrate-ul pentru fiecare canal accesând aceasta pagină. Va recomadăm să activaţi monitorizarea traficului de internet mobil pe telefon, pentru a vă face o impresie asupra consumului. De asemenea vă recomandăm să folosiţi conexiunea wireless ori de câte ori este posibil, pentru a reduce consumul de internet mobil. În din ce în ce mai multe locuri publice (supermarketuri, mall-uri, parcuri, pieţe, restaurante, cafenele, hoteluri, mijloace de transport în comun, etc…) și în jurul acestora vă puteţi conecta la reţele de internet wireless free.

Ce genuri de muzică sau emisiuni pot asculta pe Radio Clasic

Canalele emise de Radio Clasic în acest moment sunt următoarele:

Radio Clasic România – Muzică clasică, emisiuni culturale

Radio Clasic Beethoven – Piese compuse de Ludwig van Beethoven, în cele mai bune interpretări

Radio Clasic Chopin – Cele mai importante opere ale lui Frederic Chopin, în cele mai bune interpretări

Radio Clasic Tchaikovscky – Cele mai importante opere ale lui Piotr Ilici Ceaikovski, în cele mai bune interpretări

Radio Clasic Vivaldi – Cele mai importante opere ale lui Antonio Vivaldi, în cele mai bune interpretări

Radio Clasic Mozart – Piese compuse de Wolfgang Amadeus Mozart, în diverse interpretări

Radio Clasic Opera – Arii celebre de operă cu mari artiști ai lumii și opere integrale

Radio Clasic Hits – Un radio cu muzică pop, rock, dance, care a depășit bariera timpului

Radio Clasic Folk – O colecţie de piese folk românești

Radio Clasic Jazz – Cea mai completă colecţie de jazz clasic

Radio Clasic Kids – Un radio pentru cei mici

Radio Clasic Latino – Muzica sângelui fierbinte și senzualităţii

Radio Clasic Popular – Muzică populară de calitate

Radio Clasic Rock – Rrrrrock!

Altrock Radio– muzică rock alternativ

Radio Clasic 100% Românesc – Piese româneşti din toate timpurile

Radio Clasic Soundtrack – Muzică de film

Radio Clasic Strauss – Valsuri, polci şi marşuri celebre

Radio Clasic Plus – Muzică clasică crossover

Radio Clasic Summer (transmite între 1 mai și 30 septembrie) – Hiturile verii

Radio Clasic Christmas – (transmite în perioada sărbătorilor de iarnă) – Colinde, muzică de Crăciun, muzică religioasă

Jack male to male modulatoare-fm musickit
Jack 3.5mm male to male Modulatoare FM Modulator FM pentru telefon