A început Bucharest Fringe, maratonul teatrului independent

Teatrul Apropo organizează anul acesta cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe, în perioada 17 septembrie – 2 octombrie, la Bucureşti.

Teatrul Apropo organizează anul acesta cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Maratonul Teatrului Independent –Bucharest Fringe, în perioada 17 septembrie – 2 octombrie 2016, Bucureşti. Selecţia din acest an, care cuprinde peste 40 de spectacole din toată ţara, a fost făcută de juriul format din Monica Andronescu, Oltiţa Cântec, Oana Cristea Grigorescu, Cristiana Gavrilă şi Cristina Rusiecki. Pentru că Maratonul Teatrului Independent susţine prin tradiţie mişcarea teatrală independentă din România, anul acesta festivalul va cuprinde patru secţiuni.

Secţiunea Competiţie – cuprinde cele mai valoroase şi originale 22 de spectacole de teatru independent din stagiunea 2015 – 2016.

Secţiunea One Drama – selecţie a celor mai bune monodrame ale ultimilor ani.

Secţiunea Indie Gold – selecţie a celor mai reprezentative spectacole ”făcute vreodată” în teatrul independent.

Secţiunea Serile Teatrului Studenţesc – cele mai apreciate spectacole ale absolvenţilor de teatru dedicate publicului tânăr.

Juriul de premiere a celei de-a VI-a ediţii a festivalului este format din Coca Bloos (actriţă), Maria Zărnescu (critic de teatru) şi Mariana Cămărăşan (regizor). Juriul va acorda 7 premii celor mai bune spectacole din secţiunea ”Competiţie”.

Anul acesta v-am pregătit multe suprize frumoase printre care: Două Premiere în Festival: O călătorie cu Urmuz de Radu Popescu şi O femeie singură de Dario Fo şi Franca Rame; Spectacolul invitat de la Târgu Mureş: Respiraţii în regia lui Radu alexandru Nica; Spectacolul manifest HUOOO al Teatrului Auăleu de la Timişoara care va avea loc în Parcul din Piaţa Universităţii.

Atelierul ”O piesă în 24 de ore” care va reuni tineri profesionişti şi studenţi amatori. Intrarea este liberă pentru studenţi şi elevi (în limita locurilor disponibile) şi cu precădere la spectacolele din Serile Teatrului Studenţesc care le sunt special dedicate acestora. Teatrele partenere din acest an sunt: UNTEATRU, Teatrul de Artă Bucureşti, POINT, Teatrul Luni de la Green Hours, Teatrul Act şi Centrul de Teatru Educaţional Replika. Alături de acestea în Festival se vor regăsi şi locaţii noi şi neconvenţionale, în buna tradiţie a Maratonului. Biletele la spectacole pentru toate secţiunile se pot achiziţiona de pe platforma mystage.ro sau în ziua spectacolului de la teatrul partener.

Ediţia de anul acesta este organizată cu sprijinul ARCUB, A.F.C.N., UNITER şi a Ministerul Tineretului şi Sportului.

SPECTACOLE INVITATE

1. Foamea noastră cea de toate zilele de Peca Ştefan

2. Apă de mină de Szekely Czaba

3. Omul – Pernă de Martin McDonagh

4. Menajeria de sticlă de Tenessee Williams

5. Hedwig and The Angry Itch de J.C. Mitchell

6. Omul care a mâncat lumea de Nis-Momme Stockmann

7. Cerere în căsătorie de A.P. Cehov .

8. Sunset Limited de Cormack McCarthy

9. Hamlet după W. Shakespeare

10. Livada de vişini de A.P. Cehov

11. Pe jumătate cântec de Crista Bilciu

12. Fata din curcubeu de Lia Bugnar

13. Aglaja după Aglaja Veteranyi

14. Opiniile unui clovn după Heinrich Boll

15. Istoria subiecctivă a fragilităţii de Ana Cucu Popescu

16. În viitorul apropiat de Petro Ionescu

17. Galaxy – creaţie colectivă

18. Ea e băiat bun de Eugen Jebeleanu

19. Occupy Yourself de Varoterem Project

20. Plex după Eric Bogosian

21. Ma-Ro de Szekely Czaba

22. Over the Rainbow după Jonas Gardell