Actorul israelian David Cunio, răpit de Hamas împreună cu familia

Getting your Trinity Audio player ready...

Actorul israelian David Cunio, cunoscut pentru rolul său din filmul „Youth”, ar fi fost răpit de organizația teroristă Hamas, alături de soția sa, de fiicele sale gemene în vârstă de 3 ani, cumnata și nepoata sa în timpul unui atac sângeros care a avut loc sâmbătă. Atacul, care a avut loc în kibbutzul Nir Oz din sudul Israelului, a fost descris ca fiind cel mai sângeros din istoria Israelului și cel mai grav atac împotriva evreilor de la Holocaust încoace. Peste 1.000 de persoane au fost confirmate decedate, iar alte 2.000 au fost rănite.

Conform declarațiilor cumnatului lui Cunio, Aharon Aloni, pentru CNN, familia s-a refugiat inițial într-un adăpost antiaerian din locuința lor, dar a fost nevoită să fugă după ce teroriștii au incendiat casa. De atunci, familia nu a mai fost văzută sau auzită, ceea ce a determinat oficialii să creadă că se numără printre cele 150 de persoane care au fost răpite în Gaza.

Tom Shoval, regizorul filmului „Youth”, a exprimat speranța că Cunio și familia sa vor fi găsiți în viață și a făcut apel la guvernele din Occident să ajute la localizarea și recuperarea ostaticilor Hamas din Gaza.