#AdMusicam, în concert la Galeria Galateca

Tinerii muzicieni participanți în programul #AdMusicam 2018 vor sustine un concert sâmbătă, 14 iulie, ora 17.30, la Galeria Galateca.

În program:

Sinfonietta de F. Poulenc și alte surprize

Interpretează:

Renata Băluță (vioară), Nicolae Dobrovicescu (vioară), Oana Nedelea (vioară), Răzvan Păun (vioară), Katolina Vlad (vioară), Alex Spînu (violă), Rebeca Tănasie (violă), Mădălina Herdeș (violă), Mihaela Marin (violoncel), Vlad Matei(violoncel), Anca Cristescu (flaut), Diana Nedelea (flaut), Lavinia Opriș (oboi), Sabin Iordache (oboi), Cristian Elciu (clarinet), Andrei Văleanu (clarinet), Mihai Gheorghe (corn), Ina Creciun (pian) și Andreea Spînu (pian).

#ADMUSICAM  a organizat o sesiune anuală de două săptămâni de instruire în management personal, prezentare şi audiţii şi masterclass-uri în domeniul orchestral. Proiectul a fost iniţiat ca parte a Towards 2020 Phase 2: Skilling Musicians & Engaging Audiences in Europe’s Orchestral Sector ce îşi propune să revigoreze, prin cultură, muzică şi dezbateri, idealurile ce au dus la crearea Uniunii Europene. Acesta include şi încercarea de a vedea în ce mod dezvoltarea abilităţilor orchestrale ar putea ajuta la sustenabilitatea Europei într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic şi cum pot fi create noi locuri de muncă pentru tinerii muzicieni europeni.

Towards 2020 Phase 2: Skilling Musicians & Engaging Audiences in Europe’s Orchestral Sector şi-a propus să construiască un nou model de calificare a tinerilor muzicieni talentați din toate statele membre UE, ajutându-i astfel să răspundă nevoilor în schimbare ale societăţii secolului 21. T2020 se bazează pe inovație și pe cele mai bune practici actuale în educaţie şi performanță, mobilitate transnațională, dezvoltarea publicului, inserție profesională și platforme digitale, toate structurate pentru a oferi strategii transferabile în orice alt sector ce lucrează cu tinerii. Acesta a fost conceput nu numai pentru a consolida capacitatea sectorului orchestral, pentru a promova ocuparea forței de muncă de către tineri și a crea noi categorii de public în Europa, dar și ca un model exemplar pentru aspirațiile europene pentru 2020.

Participanţii au provenit din rândul tinerilor muzicieni romani cu varste intre 16-25 ani. În cadrul sesiunii de pregătire, tinerii muzicieni selectaţi au avut ocazia să participe la sesiuni de consiliere vocațională, ateliere de prezență scenică și expresie corporală, Alexander technique, social media skillsși personal branding.De asemenea au avut șansa să lucreze cu dr. Peter Stark, directorul de repetiţii al EUYO (Orchestra de Tineret a Uniunii Europene), care a susţinut un workshop de tehnici orchestrale.