Andrei Ioniţă, recital la Sala Radio

Violoncelistul Andrei Ioniță, singurul câștigător român al prestigiosului concurs Ceaikovski de la Moscova, va susține un recital în cadrul proiectului Moștenitorii României muzicale organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera.

Artistul va fi acompaniat de pianista japoneză Naoko Sonoda. Evenimentul va avea loc luni, 15 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Radio. În program figurează Sonata nr. 5 de Ludwig van Beethoven, Două piese op. 2 de Serghei Rahmaninov și Sonata în La major de Cesar Franck.

Recitalul va fi urmat de o sesiune de autografe în foaierul Sălii Radio, prilej de prezentare a primului CD de autor pe care apare numele lui Andrei Ioniță, album lansat pe 15 martie 2019 la casa engleză Orchid Classics.

Moștenitorii României muzicale este un proiect inaugurat în 2018 de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera, cu ocazia Centenarului României mari. Succesul festivalului de pian propus între 16 și 18 octombrie a determinat organizatorii să continue această inițiativă de a-i prezenta în recitaluri pe tinerii muzicieni ai României, deja confirmați pe mari scene internaționale, pe care îi putem asculta însă mai rar și acasă. Recitalurile din cadrul seriei Moștenitorii României muzicale se adresează și acelui tip de public care, deși interesat de cultură, nu ajunge des în sala de concert, mai ales din cauza unui program foarte încărcat: recitalurile au o durată maximă de o oră, se desfășoară fără pauză și prezintă un repertoriu accesibil pentru un public larg.