ATP FINALS 2023 – Semifinale: Sinner-Medvedev și Alcaraz-Djokovic

Getting your Trinity Audio player ready...

Cei mai buni patru jucători din lume rămân în cursa pentru titlul Turneului Campionilor de anul acesta de la Torino. Jannik Sinner, câștigătorul Grupei Verde, îl va înfrunta pe Daniil Medvedev, clasat al doilea în Grupa Roșie. Carlos Alcaraz, câștigătorul Grupei Roșii, îl va înfrunta pe Novak Djokovic, clasat al doilea în Grupa Verde.

Italianul Sinner este singurul care a terminat runda de calificări fără nicio înfrângere. După victoriile împotriva lui Tsitsipas, Djokovic și Rune, el visează la finală. Rusul, până la șocul cu Alcaraz, părea o mașină, apoi a apărut mai vulnerabil. Cu spatele sănătos, Jannik are șansele de a câștiga. Dar în cealaltă parte a terenului se află un specialist pe această suprafață, care până acum o lună și jumătate era considerat „bestia neagră” a italianului (0-6 până în octombrie). Tabu-ul a fost spart la Beijing, la Viena a venit și bis-ul.

Djokovic și Alcaraz se vor întâlni mai devreme decât se aștepta. În finală, așadar, va fi loc pentru doar unul dintre cei doi jucători de top din 2023. „Vinovat” este Nole, care în Grupa Verde a cedat în fața unui Sinner de excepție. Dar și meritul lui Alcaraz, care după înfrângerea cu Zverev, a reușit să câștige grupul, zdrobind pe cei doi ruși, Rublev și Medvedev, cu două partide de înaltă clasă. În cele patru întâlniri anterioare, sârbul și spaniolul și-au împărțit victoriile în mod echitabil: 2-2. Carlitos a câștigat semifinala de la Madrid (2022) și mai ales finala de la Wimbledon (2023). La Novak, semifinala de la Roland Garros (2023), din cauza accidentării adversarului, și finala de la Cincinnati (2023).