Cel mai vechi cor evreiesc din lume, „Baruch Brothers”, cântă la București

Cel mai vechi cor evreiesc din lume, "Baruch Brothers", din Serbia, participă la Festivalul "Hamsa", care va avea loc la București, pe 8 iunie

Aflat pentru prima oară în România, Corul "Baruch Brothers" din Belgrad a fost înființat în 1879 în scopul conservării și transmiterii patrimoniului cultural și artistic, precum și a tradițiilor poporului evreu.

Actualul nume a fost adoptat în 1952 în amintirea celor trei frați din familia evreiască Baruch, membri ai mișcării de rezistență, care au fost uciși în timpul pogromurilor regimului nazist în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Din anul înființării sale până în prezent, corul a susținut numeroase concerte și a participat la numeroase concursuri și festivaluri din fosta Iugoslavie, precum și în străinătate — Israel, SUA, Franța, Italia, Austria, Elveția, Grecia, Olanda, Ungaria, Spania, Marea Britanie.

Corul a înregistrat două discuri cu muzică sinagogală și tradițională și a fost medaliat de două ori de președintele Serbiei pentru contribuția sa la afirmarea culturală a țării.

Biletele se pot găsi la sediul JCC București, Strada Popa Soare 18 și includ un mic suvenir israelian