Centenarul Muzicii de Film Românesc

Muzica celor mai frumoase filme istorice ale României se aude într-un concert extraordinar, în interpretarea uneia dintre cele mai iubite orchestre – Orchestra Simfonică Bucureşti. Cele trei filme istorice româneşti se întorc pe marele ecran şi nu oriunde, ci la Sala Palatului.

Orchestra Simfonică Bucureşti propune pentru aniversarea Centenarului un proiect inedit care să celebreze atât istoria, cât şi arta, prin imagine şi muzică.

În concert vor fi interpretate fragmente muzicale pe care amatorii de film istoric românesc le vor recunoaşte cu uşurinţă. Mai ales că ele sunt semnate de compozitori celebri – Adrian Enescu semnează muzica din „Mircea cel Bătrân“, Tiberiu Olah pe cea din „Mihai Viteazul“ şi Dan Dediu coloana sonoră a peliculei „Ecaterina Teodoroiu“. În acest fel, va fi celebrată nu numai istoria care a dus la Marea Unire dar şi oamenii care, de-a lungul anilor, au subliniat şi susţinut importanţa rememorării personajelor istorice şi a identităţii naţionale.

Orchestra Simfonică Bucureşti are o experienţă vastă cu acest tip de eveniment, fiind singura orchestră care a interpretat muzica de film sincronizată perfect cu pelicula care a rulat integral pe marele ecran. Vorbim de filme consacrate, precum ”Harry Potter”, ”Frozen” şi ”Star Wars: A New Hope” toate atrăgând un public colorat, de vârste diferite, cinefil, mai mult sau mai puţin iubitor de muzică simfonică.

Orchestra a dorit să aducă acest concept de film cu muzică live, foarte iubit si apreciat în străinătate şi în România.

Centenarul Muzicii de Film Românesc va avea loc Joi, 22 noiembrie, la Sala Palatului din Bucureşti.

Biletele se găsesc exclusiv în reţeaua Entertix: entertix.ro, myticket.ro, Hipermarketurile Carrefour şi librăriile Cărtureşti cât şi la Sala Palatului.