Coco Gauff și Iga Swiatek absente de la finalele Billie Jean King Cup

Getting your Trinity Audio player ready...

Campioana US Open, Coco Gauff, și câștigătoarea French Open, Iga Swiatek, nu vor participa la finalele Billie Jean King Cup din luna viitoare. Aceste finale vor începe în Spania la doar două zile după încheierea WTA Finals din Mexic.

Jucătoarea clasată pe locul 4 în lume, Jessica Pegula, care, la fel ca Gauff, participă atât la simplu, cât și la dublu la WTA Finals, va lipsi de asemenea din echipa Statelor Unite.

În schimb, Elena Rybakina din Kazahstan și duo-ul ceh format din Marketa Vondrousova și Karolina Muchova intenționează să participe la ambele evenimente.

Cancun a fost desemnată gazda WTA Finals în septembrie, cu patru luni după ce Seville a fost anunțată ca oraș gazdă pentru finalele Billie Jean King Cup. Arabia Saudită și Republica Cehă au fost, de asemenea, în cursa pentru organizarea WTA Finals, care include cele mai bune opt jucătoare de simplu și echipe de dublu ale anului.

Evenimentul se va încheia la Cancun duminică, 5 noiembrie, iar finalele Billie Jean King Cup, cu 12 echipe, vor începe la Seville marți, 7 noiembrie.

Swiatek a absentat și de la finalele Billie Jean King Cup de anul trecut, deoarece WTA Finals 2022 urmau să se încheie în Texas cu o zi înainte. Ea a exprimat dezamăgirea față de faptul că organismele de conducere ale tenisului nu au ajuns la un acord privind calendarul turneelor, oferind jucătoarelor doar o zi pentru a călători la nivel global și schimbând fusul orar.

Caroline Garcia, Madison Keys și Belinda Bencic, care va fi jucătoarea numărul unu pentru campioanele en-titre din Elveția, se numără printre celelalte jucătoare care vor concura la Seville.