Concert de oboe d’amore la Sala Radio

Spre finalul secolului al XVIII-lea, oboe d`amore a început să fie mai rar utilizat şi timp de aproximativ 100 de ani a căzut în uitare, până când mari compozitori precum Richard Strauss, Claude Debussy sau Maurice Ravel au readus pe scenă deosebitul instrument.

Miercuri, 31 octombrie, de la ora 19.00, la Sala Radio, publicul va avea şansa de a asculta live acest instrument.

În interpretatea muzicianului Haaz Bence, prim oboist al Filarmonicii „Transilvania’’ din Cluj Napoca, alături de Orchestra de Cameră Radio şi sub bagheta dirijorului Jozsef Horvath, va avea loc Concertul în La major pentru oboe d’amore şi orchestră de coarde, ce poartă semnătura lui Bach.

Programul serii de la Sala Radio mai cuprinde şi Simfonia nr. 94 în Sol major – Surpriza, compoziţie ce aparţine lui Haydn. Compozitorul austriac este considerat adesea „părintele simfoniei” – semnând 106 simfonii – şi a fost apreciat în mod special pentru umorul său în muzică, ceea ce conferă şi titlul lucrării pe care o veţi asculta.

Seara de la Sala Radio propune şi o întâlnire cu Sigismund Toduţă – Divertisment pentru orchestră de coarde – compozitor român al cărui nume s-a legat pe ales de mari instituţii dedicate muzicii din Cluj Napoca, instituţii în fruntea cărora s-a aflat (Conservatorul „G. Dima” şi Filarmonica de Stat ”Transilvania”).