Concert și masterclass cu violonistul Răzvan Stoica la ICR

Violonistul Răzvan Stoica va susține un masterclass la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, București), în perioada 5-8 mai 2016, finalizat duminică, 8 mai, ora 19.00, cu un concert susținut de tinerii muzicieni care vor participa la cursuri. Accesul publicului la concertul găzduit de ICR este liber, în limita locurilor disponibile.

Răzvan Stoica (n. 1986), absolvent al Liceului „George Enescu" din Bucureşti şi al Royal Conservatory din Amsterdam, se bucură de o carieră de succes în străinătate, unde a avut privilegiul de a concerta pe cele mai importante scene ale lumii: Royal Concertgebouw, Paris Théâtre des Champs Élysées, Brescia Teatro San Barnaba, Genova Teatro Carlo Felice, Palacio de Festivales şi Santander. Printre premiile obţinute se numără: Premiul New Talent Europe (Bratislava) cu titlul de „Cel mai bun violonist din Europa sub 28 de ani", Concursul Perosi (Tortona), competiţiile olimpice pentru vioară (România), Concursul pentru duete de la Bolzano (Italia), Premiul I „Strad Prize" la Salzburg (Austria), care i-a adus lui Răzvan vioara Antonius Stradivarius, datând din anul 1729, după o competiţie cu 170 de concurenţi. În prezent locuiește la Amsterdam. Detalii: http://razvanstoica.com/

Muzicienii interesați să participe la masterclass se pot înscrie până la data de 1 mai 2016 la adresa stradmontana@gmail.com. Documente necesare: copie paşaport sau carte de identitate şi CV. Deoarece numărul de participanţi este limitat (maximum 15), candidații vor fi selectați de violonistul Răzvan Stoica în funcție de CV.