Constantin Chiriac – recitaluri de poezie la Catedrala Sfanta Vineri

Directorul Festivalului Internațional de Teatru Sibiu şi totodată directorul  Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu , actorul Constantin Chiriac, vine la Zalău pentru a susține două recitaluri de poezie extraordinare, METANIE ȚIE, PĂRINTE și DOMNULE ȘI FRATE EMINESCU ce vor avea loc la Catedrala Sfanta Vineri începând cu ora 17:30.

Această vizită nu este una întâmplătoare, Constantin Chiriac, prietenul actorului Virgil Flonda, în cinstea căruia s-a născut Festivalul de Teatru  Virgil Flonda, alături de președintele asociației Pro Teatru, Darius Prodan, construiesc o mișcare culturală de revitalizare a orașului, de îmbunătățirea nivelului de bunăstare al comunității, încercând să dăruiască orașului un teatru de artă profesionist.

Urmând exemplul orașului Sibiu  al cărui nivel economic a crescut datorită teatrului, Festivalului Internațional de Teatru și evenimentelor culturale ce s-au creat în jurul acestor mișcări, echipa PRO Teatru și-a propus același obiectiv, de a crește indicele de participare culturală ce conform studiului despre VITALITATEA CULTURALĂ A ORAȘELOR DIN ROMÂNIA realizat de CULTURDATA în anul 2016, se afla la nivelul de -0.498800775. Un prim pas pentru îndeplinirea acestui obiectiv este creșterea numărului de evenimente culturale ale orașului și fidelizarea publicului.

Recitalul “Metanie Ție, Părinte!” va avea loc la Catedrala “Sfânta Vineri” începând cu ora 17:30 iar recitalul “Domnule și Frate Eminescu” va avea loc la Centrul de Cultură și Artă Sălaj, sala “Dialoguri Europene”, începând cu ora 19:30. Intrarea este gratuită la ambele evenimente.