Copiii din „Cantus Mundi“ se alătură demersului „Ora Pământului“

Sâmbătă, 19 martie, corurile din toată țara, reunite în Programul Național „Cantus Mundi“, se alătură demersului internațional cunoscut ca „Ora Pământului“.

Anul acesta, sloganul evenimentului este „Dăruiește naturii din energia ta!“. Astfel, timp de o oră, între 20.30 și 21.30, toți cei implicați în cea mai importantă mișcare corală pentru copii din România vor stinge lumina, pentru a se alătura celor asemenea lor, din 7.000 de orașe ale lumii. La București, activitățile prilejuite de „Ora Pământului“ vor avea loc în fața Ateneului Român, sâmbătă, pe 19 martie, de la 20.30, când peste 300 de copii vor cânta împreună timp de o oră, dăruind naturii din energia lor.

„Muzica şi ecologia trebuie să facă parte din educaţia elementară a copiilor. Numai în felul acesta comunităţile vor deveni mai responsabile, mai sensibile şi mai curate. Corul Madrigal şi copiii activi în reţeaua Cantus Mundi din 21 de localităţi din România vor sărbători «Ora Pământului 2016» prin cânt. Ce poate fi mai frumos?“, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin“.