Corul de Copii Radio în concert de muzică barocă la Sala Radio

Corul de Copii Radio, ansamblul Radio România care a aniversat în anul 2015 nu mai puţin de 70 de ani de activitate, vă invită sâmbătă, 16 aprilie (19.00), în aşteptarea sărbătorii Paştelui, la un frumos concert de muzică barocă sacră.

Sub bagheta dirijorului ansamblului, Voicu Popescu, veţi asculta partituri semnate de Bach, Pergolesi, Albinoni ş.a. Evenimentul va avea loc cu participarea a două soliste vocale – Florina Ilie şi Andreea Iftimescu, foste membre ale corului care îşi construiesc în prezent o frumoasă carieră internaţională. La pian o veţi aprecia pe Magdalena Faur, iar la orgă pe Simona Săndulescu. Pe afişul concertului se află şi grupul instrumental de muzică barocă condus de Mihail Ghiga: „Collegio stravagante„, formaţie pe care o veţi aplauda în lucrarea lui Pergolesi – Stabat Mater.

Despre acest eveniment prezentat de Corul de Copii Radio, dirijorul Voicu Popescu declară:

“Am considerat că pentru membrii Corului de Copii Radio parcurgerea unor repertorii cu arii stilistice cât mai diferite ajută unei cunoaşteri mai profunde a fenomenului muzical. De aceea, după întâlnirea cu Lumea lui Walt Disney, a cântecelor pioniereşti sau a pieselor din istoria celor 70 de ani ai formaţiei, abordarea unui program exclusiv baroc va fi o provocare fără precedent în evoluţia corului nostru.”