Corul “Madrigal-Marin Constantin” – concert în premieră la Ierusalim

Miercuri, Corul Naţional de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, susţine un concert la Muzeul Israel din Ierusalim, în cadrul “Jerusalem Arts Festival”.

Este pentru prima dată în istoria de 54 de ani a celebrului ansamblu coral românesc, când acesta este invitat să participe la acest amplu eveniment dedicat explorării şi promovării identităţii culturale europene.

Jerusalem Arts Festival” se desfăşoară între 29 mai şi 26 iunie şi este un proiect cultural finanţat de Ministerul German de Externe. Scopul evenimentului este acela de a creşte vizibilitatea rădăcinilor culturale şi spirituale ale spaţiului european şi de a consolida o nouă înţelegere a Europei ca un concept integrant cultural, deschis către lume şi dedicat păstrării valorilor umane.

Suntem foarte onoraţi să participăm la Festivalul Artelor din Ierusalim şi mai ales să cântăm într-unul din cele mai importante muzee ale lumii. Ne bucurăm că putem prezenta în faţa unui public atât de divers cântecele tradiţionale româneşti şi putem vorbi despre unitate şi diversitate în acelaşi timp prin acest limbaj universal, muzica. Corul Naţional de Cameră “Madrigal-Marin Constantin” este un mesager al libertăţii, speranţei şi păcii, fapt recunoscut şi prin distincţia primită toamna trecută la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Naţional de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”.