„Crăciun de poveste” @ Casa Artelor „Dinu Lipatti”

Evenimentul extraordinar „Crăciun de poveste la Casa Artelor „Dinu Lipatti” dedicat sărbătorilor de iarnă, reunind expoziţii, recitaluri de colinde şi proiecţii de filme, va avea loc joi şi vineri, anunţă organizatorii.

Joi, de la ora 18,00, va fi vernisată expoziţia în aer liber „Moş Crăciun – Legendă, istorie şi tradiţii”, care cuprinde legendele din jurul lui Moş Crăciun şi a casei sale fermecate din Laponia, referinţele religioase din care este inspirat Moş Crăciun, tradiţiile româneşti din preajma Crăciunului – împodobitul bradului, bucatele tradiţionale, masa de sărbătoare.

Expoziţia este completată de o secţiune dedicată cărţilor şi filmelor ce au ca subiect această sărbătoare, precum şi de fotografii ce înfăţişează oraşele planetei cuprinse de magia Crăciunului.

De la aceeaşi oră, va avea loc proiecţia filmului „O viaţă minunată”, un film de Crăciun din 1946 în regia lui Frank Capra, votat pe locul 11 în lista celor mai bune 100 de filme, listă realizată de Institutul American de Film.

De la ora 20,00, Salonul de muzică al Casei Artelor „Dinu Lipatti” va găzdui recitalul extraordinar de colinde şi cântece de Crăciun, româneşti şi internaţionale, „Crăciunul Feliciei”, susţinut de îndrăgita soprană Felicia Filip, alături de tenorul Bogdan Lupea, acompaniaţi, la pian, de Ioana-Valentina Cojuharov.

Vineri, începând cu ora 18,00, în Salonul de muzică al Casei Artelor „Dinu Lipatti” va fi proiectată o altă producţie cinematografică americană de succes – „Miracolul din Strada 34”, un film de Crăciun din 1947, regizat de George Seaton.

De la ora 20,00, nonconformistul violoncelist Adrian Naidin va fi oaspetele Casei Artelor „Dinu Lipatti”, în recitalul extraordinar „Măturătorul Raiului”.

Conceptul evenimentelor aparţine regizoarei Alice Barb, directorul fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”, intrarea fiind liberă, în limita locurilor disponibile