Cursuri susţinute de Radu Mihalache la Fundatia Calea Victoriei

Sub genericul, 'De la Baroc la Pop – Ce au în comun Monteverdi şi Daft Punk?', Radu Mihalache masterand la UNMB – secţia Sinteză Muzicologică şi colaborator al postului Radio România Muzical, va susţine în perioada 1-5 august 2016 o serie de cursuri la Fundatia Calea Victoriei.

"Pornind de la ideea că “muzica este muzică”, vom încerca pe parcursul întâlnirilor să descoperim zonele de influenţă între cele două lumi, dar şi pe cele de congruenţă, dând puţin jos ochelarii de cal culturali pe care am ajuns, cu timpul, să îi purtăm cu mare mândrie. Cursul nu îşi propune să realizeze vreo prezentare diacronică a evenimentelor muzicale, mai ales că nu căutăm să realizăm o istorie a muzicienilor, aşa cum este cea adesea prezentată în şcoală, şi nici lecţii obositoare de teorie muzicală, estetică şi mai ştiu eu ce." – explică într-un comunicat de presă autorul acestor cursuri.

În această seară, de la ora 19.00 are loc prima întâlnire cu tema: "Eppur si suona – O introducere generală a universurilor muzicale prezentate. O scurtă istorie a muzicii Rock şi a “produselor de masă”. Ce au în comun Daft Punk şi Monteverdi?"