Două evenimente discografice CASA RADIO la RadiRo!

În seria cadourilor pe care Editura Casa Radio le face publicului în acest an dublu aniversar – România Centenar și Radio România 90 – se înscrie și apariția a două albume de jazz care vor fi lansate cu ocazia celor două concerte „Aura Urziceanu și Big Band-ul Radio.

Dirijor: Ionel Tudor” desfășurate în cadrul celei de-a patra ediţii a „Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio, RadiRo“, miercuri, 21 noiembrie 2018, ora 19.00, respectiv sâmbătă, 24 noiembrie 2018, ora 19.00, la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României.

Cel mai recent compact-disc al Big Band-ului Radio, „Alin Constanțiu – Remember ’26 Dixieland Band. When the Saints Go Marchin In”, este un omagiu adus memoriei marelui jazzman Alin Constanțiu, cel care a inspirat, ca artist dar și coleg, pe mulți dintre membrii Big Band-ului Radio.

Albumul va fi lansat la finalul concertului din 21 noiembrie 2018, ora 19.00, la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României. La eveniment va participa cunoscutul om de radio și promotor de jazz Florian Lungu, cel care a avut ideea realizării acestui album și care a semnat prezentarea CD-ului.

Cel de-al doilea album de jazz lansat de Casa Radio la RadiRo, „Unspoken – Live at the Radio Hall“, este semnat de unul dintre membrii Big Band-ului Radio, tompetistul Sebastian Burneci, un instrumentist binecunoscut și mult apreciat de public, dar, iată, și un compozitor inspirat. Prin acest CD, artistul propune o muzică ce îmbină sound-ul de jazz cu sonoritățile simfonice clasice, cu folclorul și rock-ul, în aranjamentele orchestrale ale dirijoarei Simona Strungaru, cea care a condus soliștii invitați și artiștii Orchestrei de Cameră Radio în concertul ce a avut loc la începutul acestui an, la Sala Radio.

Albumul va fi lansat – cu participarea lui Sebastian Burneci și a realizatorului radio și comentatorului de jazz Cristian Marica – înainte de începerea concertului din 24 noiembrie ora 19.00, de la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României. La finalul spectacolului, protagonistul albumului va oferi publicului o sesiune de autografe.

Albumele sunt disponibile, la preț de producător, la librăria Editurii Casa Radio din str. Temişana nr. 31 sau prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro). De asemenea, pot fi achiziţionate de la partenerii de distribuţie, incluzând librăriile Humanitas şi Cărtureşti.