Două evenimente discografice CASA RADIO la RadiRo!

În seria cadourilor pe care Editura Casa Radio le face publicului în acest an dublu aniversar – România Centenar și Radio România 90 – se înscrie și apariția a două albume de jazz care vor fi lansate cu ocazia celor două concerte „Aura Urziceanu și Big Band-ul Radio.

Dirijor: Ionel Tudor” desfășurate în cadrul celei de-a patra ediţii a „Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio, RadiRo“, miercuri, 21 noiembrie 2018, ora 19.00, respectiv sâmbătă, 24 noiembrie 2018, ora 19.00, la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României.

Cel mai recent compact-disc al Big Band-ului Radio, „Alin Constanțiu – Remember ’26 Dixieland Band. When the Saints Go Marchin In”, este un omagiu adus memoriei marelui jazzman Alin Constanțiu, cel care a inspirat, ca artist dar și coleg, pe mulți dintre membrii Big Band-ului Radio.

Albumul va fi lansat la finalul concertului din 21 noiembrie 2018, ora 19.00, la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României. La eveniment va participa cunoscutul om de radio și promotor de jazz Florian Lungu, cel care a avut ideea realizării acestui album și care a semnat prezentarea CD-ului.

Cel de-al doilea album de jazz lansat de Casa Radio la RadiRo, „Unspoken – Live at the Radio Hall“, este semnat de unul dintre membrii Big Band-ului Radio, tompetistul Sebastian Burneci, un instrumentist binecunoscut și mult apreciat de public, dar, iată, și un compozitor inspirat. Prin acest CD, artistul propune o muzică ce îmbină sound-ul de jazz cu sonoritățile simfonice clasice, cu folclorul și rock-ul, în aranjamentele orchestrale ale dirijoarei Simona Strungaru, cea care a condus soliștii invitați și artiștii Orchestrei de Cameră Radio în concertul ce a avut loc la începutul acestui an, la Sala Radio.

Albumul va fi lansat – cu participarea lui Sebastian Burneci și a realizatorului radio și comentatorului de jazz Cristian Marica – înainte de începerea concertului din 24 noiembrie ora 19.00, de la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României. La finalul spectacolului, protagonistul albumului va oferi publicului o sesiune de autografe.

Albumele sunt disponibile, la preț de producător, la librăria Editurii Casa Radio din str. Temişana nr. 31 sau prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro). De asemenea, pot fi achiziţionate de la partenerii de distribuţie, incluzând librăriile Humanitas şi Cărtureşti.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!