Echipa națională de rugby a României părăsește Cupa Mondială la Rugby din Franța

Getting your Trinity Audio player ready...

Echipa națională de rugby a României, cunoscută sub numele de „Stejarii”, a suferit o nouă înfrângere în cadrul Cupei Mondiale de Rugby desfășurată în Franța. În ultimul lor meci din grupa B, Stejarii au fost învinși de echipa din Tonga cu scorul de 24-45. Aceasta este a patra înfrângere consecutivă pentru echipa României în cadrul competiției, încheind turneul fără niciun punct de meci.

Bilanțul echipei României la această ediție a Cupei Mondiale este unul dezamăgitor, cu 32 de puncte marcate, 247 primite, patru eseuri marcate și 43 primite. Aceasta reprezintă cea mai slabă performanță a echipei în cele nouă participări la Cupa Mondială de Rugby.

Meciul cu Tonga a început nefavorabil pentru Stejari, care au fost conduși cu 21-3 în minutul 22, tonganii reușind să marcheze trei eseuri transformate. Cu toate acestea, echipa României a reușit să revină în joc, marcând două eseuri prin intermediul jucătorilor Cristi Boboc și Florin Surugiu, acesta din urmă marcând în ultimul său meci înainte de retragerea din națională. Scorul la pauză a fost de 17-21 în favoarea echipei din Tonga.

Deși echipa României a avut momente bune în timpul meciului, nu a reușit să își adjudece victoria, încheind astfel participarea la Cupa Mondială fără niciun succes.