Se apropie deschiderea Festivalului ‘Musica Kronstadt’

Cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internațional „Musica Kronstadt” are loc la Braşov în perioada 2-9 august sub semnul împlinirii a 100 de ani la naşterea pianistului şi compozitorului Dinu Lipatti.

„Musica Kronstadt” este singurul festival din Romania dedicat în exclusivitate instrumentelor de suflat (constituindu-se, astfel, și o orchestră de suflători a festivalului), cu transmisia în direct a tuturor concertelor pe site-ul www.academyofmusic.eu.

Evenimentul reuneşte un număr de 75 de cursanţi care vor fi îndrumaţi de invitaţi de prestigiu de la instituţii precum Filarmonica din Berlin, Opera din Barcelona sau Filarmonica „George Enescu”. Vor fi prezenți, totodată, unii dintre cei mai importanți producători de instrumente și accesorii muzicale din lume. Festivalul propune şi o expoziţie intitulată „Dinu Lipatti 100”, pe care o organizează în parteneriat cu Muzeul Naţional „George Enescu”.

Începând cu ora 20,00, în zilele de 2, 4, 5 şi 8 august, la Clubul Copiilor, veti avea parte de o întâlnire unică în cadrul Academiei şi Festivalului “Musica Kronstadt” cu artiştii Nicolas Simion şi Petra Acker, alături de cursanţii Academiei care vor forma un ansamblu de jazz.

Intrarea publicului la toate concertele este liberă.

Proiectul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și sprijinit de Institutul Cultural Român.