EUYO – concert extraordinar la Ateneul Român

EUYO oferă o experiență neprețuită pentru viitoarea generație de mari muzicieni. Este o adevărată piatră de temelie pentru începutul unei cariere de succes. A fost și va fi mereu o orchestră unică”. (Vladimir Ashkenazy).

EUYO – Orchestra de Tineret a Uniunii Europene va concerta duminică, 15 aprilie 2018, de la ora 19.00, la Ateneul Român, sub bagheta dirijorului Vasily Petrenko, în cadrul turneului aniversar – Capital Sounds care are loc în cele 28 state membre UE, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la înființarea orchestrei. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român. 

Programul cuprinde Concertul nr. 2, pentru pian și orchestră, în do minor, op. 18, de Serghei Rahmaninov – solistă Alexandra Dariescu și Suita simfonică „Şeherazada“ de Nikolai Rimsky-Korsakov. În deschidere, AdMusicam Ensemble va interpreta, în primă audiție, lucrarea Rustic Quartet semnată de Victor Savca. Ansamblul este format din Ioana Tudor (vioara), Alex Spinu (violă), Victor Sandu (violoncel) – participanți la Programul AdMusicam, organizat de ICR, și Victor Savca (contrabas) – compozitor și fost membru EUYO.

EUYO este un proiect muzical european, care reuneşte cei mai talentaţi muzicieni din toate ţările membre ale Uniunii Europene, sub conducerea unor dirijori de faimă internaţională, într-o orchestră care transcende barierele sociale, culturale, politice şi economice. Din 2010, participarea muzicienilor români la EUYO este sprijinită de Institutul Cultural Român.

EUYO – Orchestra de Tineret a Uniunii Europene. 15 aprilie 2018, Sala mare a Ateneului Român, ora 19.00

Dirijor: Vasily Petrenko, Solistă: Alexandra Dariescu

Program:

Victor Savca – Rustic Quartet.  Interpretează: AdMusicam Ensemble: Ioana Tudor – vioară; Alex Spînu – violă; Victor Sandu – violoncel; Victor Savca – contrabas.

Serghei Rahmaninov – Concertul nr. 2, în do minor, pentru pian și orchestră, op. 18

Nikolai Rimsky – Korsakov – Suita simfonică „Şeherazada“