Exposing Movement – proiect de fotografie experimentală

Lansare de carte, aseară la la librăria franceză ”Kiralina”, o carte care încheie proiectul experimental, cu același nume, ”Exposing Movement”cuprinde rețete de developare tradiționale și rețete experimentale de developare, dar și o serie de fotografii însoțite de textele celor 4 participante la proiect.

Joi 9 noiembrie, ora 19:30, la Palatul Universul, va avea loc și expoziția de fotografii experimentale, realizate în timpul acestui proiect.

Sabina Suru, Alina Ușurelu, Lavinia Pollak și Hermina Stănciulescu, sunt cele 4 artiste care au parcurs un proiect experimental de fotografie analogică.

Ele au reconstituit practic procedeul de fotografiere cu diferite tipuri de substanțe de developare, intervenind asupra procesului fizico-chimic al developării.

”Exposing movement” este un experiment fotografic, pornit de la inregistrarea mișcării unor dansatoare în diferite spații. De la spațiul controlat al studioului, unde luminile puteau fi reglate, până la diferite spații urbane din București: străzi, clădiri, chiar delta Văcărești.