Expoziția „Comorile României” revine în țară

Expoziția "Comorile României" revine în țară la finalul lunii august, după ce perioada de prezentare în Republica Populară Chineză a ajuns la final, informează Muzeul Național de Istorie.

La Muzeul Național al Chinei din Beijing expoziția, reunind 445 de piese excepționale de patrimoniu din colecțiile a peste 30 de muzee din România, a fost admirată de 110.000 persoane, între 28 ianuarie și 8 mai, iar la Muzeul Provinciei Sichuan din Chengdu a adunat 180.000 de vizitatori în intervalul 5 iunie — 5 august.

În cadrul proiectului, coordonat de Muzeul Național de Istorie a României și Muzeul Național de Artă al României și organizat în parteneriat cu peste 30 de muzee din țară, au fost prezentate creații ale marilor civilizații neolitice, din epoca bronzului și fierului, geto-dacice și romane, precum și ale culturii medievale și pre-moderne românești, multe dintre ele unice în lume, constituind adevărate comori universale.

Itinerarea expoziției "Comorile României" în Republica Populară Chineză a constituit un proiect major în cadrul Programului de cooperare culturală dintre guvernele celor două țări pe anii 2013-2016, mai informează MNIR.