FCSB a obținut victoria în deplasare, învingând cu scorul de 1-0 formația FC Botoșani

Getting your Trinity Audio player ready...

În etapa a 12-a a Superligii, echipa FCSB a obținut o victorie în deplasare, învingând cu scorul de 1-0 formația FC Botoșani. Meciul a avut loc sâmbătă seara. Momentul decisiv al partidei a venit în minutul 23, când Lixandru a marcat cu o lovitură de cap, beneficiind de o centrare oferită de Florinel Coman. Deși ritmul jocului a fost susținut și ambele echipe au avut ocazii de gol, portarul gazdelor, Răzvan Ducan, a avut mai multe intervenții salvatoare, prevenind astfel majorarea scorului. De asemenea, în minutul 90+1, portarul FCSB-ului, Târnovanu, a avut o intervenție de excepție la o tentativă a lui Mouaddib.

Formațiile au fost următoarele:
– FC BOTOȘANI**: Ducan – R. Benzar (Mutombo 57), Șeroni, Junior Pius, Țigănașu – G. David (Cărăușu 69), V. Dican, Ed. Florescu (Casap 77) – Friday Adams (Ilicic 46), Ngoma (Mouaddib 77), Pinson. ANTRENOR: Dan Alexa.
– FCSB**: Târnovanu – Pantea, Dawa, Ngezana, Cr. Ganea – Djokovic (Ov. Popescu 62), Lixandru, Olaru – Al. Băluță (Oct. Popescu 62), Compagno, Fl. Coman (Miculescu 87). ANTRENOR: Elias Charalambous.

Meciul a fost arbitrat de Florin Andrei, asistat de Ovidiu Artene și Mihăiță Necula, cu Sorin Vădana în calitate de al patrulea oficial. Arbitrii VAR au fost Iulian Călin și Romică Bîrdeș.

După meci, antrenorul FCSB, Elias Charalambous, a declarat: „Știam că vom suferi. Nu am făcut cel mai bun meci, dar am câștigat puncte foarte importante.” Pe de altă parte, antrenorul echipei FC Botoșani, Dan Alexa, a exprimat dezamăgirea sa: „Sunt supărat pentru că o înfrângere rămâne o înfrângere și degeaba am jucat bine. Echipa asta are nevoie de puncte.

În ceea ce privește situația din clasament, FCSB se află în frunte cu 29 de puncte, în timp ce FC Botoșani se situează pe ultima poziție, având doar 6 puncte.