Festivalul Internațional Shakespeare

Zece zile, peste 40 de evenimente, artiști renumiți de pe 4 continente. Totul se întâmplă pe scena Craiovei, punctul fierbinte al culturii teatrale actuale, acum.

Festivalul Internațional Shakespeare aflat la cea de-a zecea ediție aduce în fața publicului evenimente inedite și to felul de noutăți:trupe de actori ce vin pentru prima dată în România, reprezentații în toate sălile de spectacole din Craiova, dar și pe străzi, prima coproducție de teatru comunitar itinerant,actori, regizori și critici de renume și o paletă culturală extrem de diversificată, dar și un site nou al festivalului, voluntari cu forțe proaspete ce ne vor ajuta să dezvăluim publicului detalii inedite in culisele spectacolelor eveniment.

Este prima ediție a festivalul ce își propune să ajungă la cât mai mulți oameni și după ce toate sălile de spectacole din Craiova au fost ocupate cu reprezentații din Japonia, Africa de Sud, India, Marea Britanie, Polonia, România, Israel, Bulgaria, Suedia, Rusia, Germania, Italia, Scoția și SUA, încă mai multe reprezentații au fost programate în inima orașului și în mijlocul oamenilor, pe străzi și în piețele publice din Craiova.

Artele frumoase își dau așadar întâlnire la Craiova, dar și în București, Rm. Vâlcea, Slatina și Dr. Tr. Severin unde publicul va avea ocazia să urmărească spectacole de teatru, recitaluri, concerte, teatru comunitar, lansări inedite de carte sau DVD-uri, conferințe, expoziții de pictură, de costume sau fotografie. Foyerul Teatrului Național va fi un punct fierbinte al festivalului, multe din aceste manifestări urmând să se petreacă aici.