Festivalul Johann Strauss la Muzeul Național Cotroceni

Asociația Română a Iubitorilor Valsului organizează în perioada 21-28 august 2016, cea de-a XV-a ediție a Festivalului Internațional 'Johann Strauss', festival intrat în tradiția manifestărilor de gen din România.

Muzeul Național Cotroceni este și anul acesta partener al evenimentului, în cadrul muzeului urmând să se desfășoare următoarele evenimente din program:

23 august 2016, ora 12.00 — Conferința susținută de dr. Thomas Aigner, director Colecția de muzică a Bibliotecii Primăriei din Viena.

Conferința va avea loc în Spațiile medievale ale muzeului — Cuhnie

23 august 2016, ora 18.00 — Concert — Iosif Prunner și Cvartetul Artmusik.

Concertul va avea loc în Salonul Cerchez

24 august 2016, ora 18.00 — Recital de vioară — Corina Bura și pian Viorela Ciucur

Concertul va avea loc în Salonul Cerchez

Muzica care a încântat societatea vieneză a secolului trecut, a dobândit o viață proaspătă la renumitele concerte moderne de la Viena, ceea ce face ca aceste melodii, să fie astăzi, mai populare ca oricând. Melodii antrenante vor încânta publicul, creând farmecul unei săli de bal vienez, înainte de a ajunge la finalul concertului, la cel mai faimos vals al tuturor timpurilor, Dunărea Albastră.

Festival Orchestra Strauss, interpretează virtuoz muzica familiei Strauss la concerte foarte apreciate în întreaga Europă, având un număr mare de public, de peste 20 de ani.

Prin acest eveniment se continuă colaborarea frumoasă pe care Muzeul Național Cotroceni o are cu Asociația Română a Iubitorilor Valsului Johann Strauss.