Florian Mitrea în închiderea stagiunii Orchestrei de Cameră Radio

Orchestra de Cameră Radio prezintă miercuri, 15 iunie (19.00) ultimul său concert din stagiunea 2015-2016, un eveniment special care aduce în fața publicului bucureștean un invitat de marcă: tânărul pianist FLORIAN MITREA. Absolvent al Academiei Regale de Muzică (Royal Academy of Music) din Londra, artistul român a fost foarte recent dublu laureat la Concursul Internațional de Pian Hamamatsu – Japonia, iar în 2015 a fost premiat la concursurile Santa Cecilia (Portugalia) și Citta di Imola (Italia).

Concertul de la Sala Radio va fi dedicat exclusiv clasicismului muzical austriac prin cei doi celebri reprezentanți ai săi: Mozart și Haydn. Veți asculta în programul serii: Mozart: Adagio şi fuga în do minor și Concertul nr. 23 în la major pentru pian şi orchestră (în interpretarea solistică a lui Florian Mitrea) și Haydn: Simfonia nr. 100 în sol major – Militara, denumire datorată celei de-a doua părți a lucrării în care trompetele și instrumentele de percuție creează o sonoritate de fanfară.

Evenimentul ce va închide stagiunea Orchestrei de Cameră Radio se va desfășura sub bagheta lui GABRIEL BEBEŞELEA, dirijor principal al Filarmonicii din Sibiu, al Operei Naționale Române Cluj-Napoca și al Filarmonicii de Stat “Transilvania” din Cluj-Napoca (începând din stagiunea următoare).

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro.