Franța triumfă în fața Italiei și avansează în sferturile Cupei Mondiale la Rugby

Getting your Trinity Audio player ready...

Echipa națională de rugby a Franței a demonstrat încă o dată forța și determinarea sa pe teren, obținând o victorie zdrobitoare în fața Italiei cu scorul de 60-7. Meciul, care a avut loc la Lyon, a fost dominat de la început până la sfârșit de „Les Bleus”, care au reușit să marcheze nu mai puțin de opt eseuri, în timp ce Italia a răspuns cu un singur eseu.

Această victorie nu numai că a consolidat poziția Franței în cadrul competiției, dar a și asigurat avansarea sa în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de Rugby. Franța se va confrunta cu o altă forță majoră a rugby-ului mondial, Noua Zeelandă, într-un meci programat duminică, 15 octombrie, la Saint-Denis.

Unul dintre momentele de referință ale meciului a fost performanța lui Damian Penaud, extrema dreaptă de la Bordeaux. Penaud a marcat de două ori în meci, ajungând la un total impresionant de 35 de eseuri în carieră. Acest număr îl situează pe locul al doilea în topul marcatorilor Franței, doar în spatele legendarului Serge Blanco.

Victoria Franței împotriva Italiei nu este doar o confirmare a formei excelente a echipei, ci și un semnal clar că „Les Bleus” sunt hotărâți să lupte pentru titlul mondial.