Gala de decernare a Premiilor Gramophone 2016

Joi, 15 septembrie 2016, a avut loc festivitatea de decernare a Premiilor Gramophone.

Considerate printre cele mai importante distincţii ale lumii în domeniul discografic, acestea au fost acordate pentru 12 categorii. Printre artiştii premiaţi se numără ansamblul Les Arts Florissants, Cvartetul Heath şi pianistul Igor Levit. Cea mai bună înregistrare simfonică a fost considerată cea a Orchestrei Simfonice din Boston, ansamblu condus de Andris Nelsons în Simfonia a X-a de Dmitri Șostakovici, iar premiul pentru cel mai bun concert a mers către violonista Vilde Frang şi Orchestra Simfonică Radio din Frankfurt condusă de James Gaffigan – Concertele pentru vioară de Britten şi Korngold.

În cadrul ceremoniei difuzate live pe site-ul medici.tv au fost decernate şi 6 premii speciale, între care "Artistul anului", acordat pianistului Daniil Trifonov, un premiu de excelență pentru întreaga activitate artistică care i-a revenit mezzo-sopranei Christa Ludwig şi un premiu pentru "Tânărul artist al anului" – baritonul Benjamin Appl.

Lista completă a câştigătorilor poate fi consultată pe site-ul publicaţiei, iar întreaga ceremonie poate fi urmărită on-line, din arhiva site-ului medici.tv