Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis începerea judecății în dosarul privind drepturile de televizare a meciurilor de fotbal

Getting your Trinity Audio player ready...

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis începerea judecății în dosarul privind drepturile de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1. Printre inculpați se numără fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, și fostul director RCS – RDS, Ioan Bendei. Magistrații au respins cererile de restituire a cauzei la procuror și au stabilit că dosarul va fi judecat de Curtea de Apel București.

Conform DNA, Dumitru Dragomir ar fi pretins și primit suma de 3,1 milioane de euro de la Ioan Bendei, în contextul executării unui contract de cesiune a drepturilor de televizare a meciurilor din Liga 1. Banii au fost transferați sub forma unor plăți în cadrul unui contract de asociere în participațiune pentru finanțarea afacerii Crystal Palace Ballrooms. În acest dosar, au fost trimiși în judecată și alți inculpați, printre care Florin-Bogdan Bădiță, Bogdan-Dumitru Dragomir și societățile Bodu SRL și RCS & RDS SA. Procurorii anticorupție au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor ce aparțin societăților comerciale BODU SRL și RCS & RDS SA.