„Karamazovii“ se joacă la Teatrul Mic

Spectacolul „Karamazovii” de Horia Lovinescu şi Dan Micu, în regia Nonei Ciobanu, adaptare a romanului “Fraţii Karamazovi” de Dostoievski, va fi reprezentat la Teatrul Mic.

Premiera oficială va avea loc pe 8 iunie, fiind precedată de două reprezentaţii pe trei şi patru iunie. O altă reprezentaţie va fi pe 9 iunie.

Din distribuţia spectacolului "Karamazovii" fac parte Marian Râlea (Feodor), Cristian Iacob (Ivan), Radu Zetu (Dimitri), Rareş Florin Stoica (Alioşa) şi Bogdan Talaşman (Smerdiakov). Karamazovii îşi consumă trăirile şi sunt captivi într-un loc în care vin atât Dumnezeu, cât şi Diavolul, un spaţiu industrial abandonat, care poartă amprenta puternică a scenografului Peter Košir.

Construită ca un decupaj uneori cinematografic, cu un decor care se metamorfozează continuu, lumea Karamazovilor se arată publicului “paradoxală, complexă, totală, o lume în care suferinţa este necesară, asumată, mântuitoare; o lume polifonică, în care sufletul omenesc e întors pe toate feţele, până la ultima consecinţă”, descrie Nona Ciobanu.