Lansarea catalogului Czechoslovak Home @ Centrul Ceh

Joia aceasta, 13 iunie, de la ora 19:00, sunteţi aşteptaţi la Centrul Ceh pentru a răsfoi catalogul Czechoslovak Home şi a sărbători prietenia dintre Cehia şi România prin intermediul obiectelor prezentate în catalog.

Catalogul Czechoslovak Home reuneşte peste 130 de obiecte (şi nu numai) produse în Cehoslovacia sau Cehia şi găsite pe teritoriul României. Prezența lor în casele românilor este o dovadă a relațiilor apropiate dintre Cehoslovacia și România după Primul Război Mondial și în perioada socialistă. În urma unor reforme economice și sociale ce au înlesnit exportul anumitor categorii de produse sau chiar achiziționarea lor în călătoriile personale, multe dintre obiectele cehoslovace au căpătat un statut iconic de-a lungul timpului. Fie că au fost deținute în forma lor originală sau au servit ca inspirație pentru obiecte de uz casnic fabricate ulterior şi la noi, aceste produse familiare se regăsesc în amintirile multor români.

Privind locuința ca pe un spațiu de prezentare ideal pentru obiectele dinăuntrul său, acestea pot fi încadrate în șase secțiuni principale, aşa cum apar în catalog. Fiecare capitol reunește obiecte care amintesc de o cameră sau un mijloc de întrebuințare, și anume: baie, bucătărie, atelier, sufragerie, birou și timp liber (+bonus). În fiecare categorie sunt incluse obiecte specifice spațiului respectiv, de la electrocasnice și mobilier, la unelte de lucru, produse chimice și obiecte decorative.