„Le Grand Prix de l’Opéra“, la Bucureşti

La mijlocul lunii august, Opera Naţională Bucureşti prezintă evenimentul verii în lumea operei: Concursul Internaţional de Canto ”Le Grand Prix de l’Opéra”.

Ajuns la cea de-a patra ediţie, Le Grand Prix de l’Opéra (singurul concurs de canto din această parte a lumii membru al Federaţiei Mondiale a Concursurilor Internaţionale de Muzică) vă invită să asistaţi la cele 3 etape cu public în care 52 de concurenţi din toate colţurile lumii (câştigătorii Etapei Preliminare) se vor înfrunta pentru premiile generoase puse la dispoziţie de Opera Naţională Bucureşti şi de partenerii concursului (printre care se numără Ambasada Italiei, Ambasada Germaniei şi Ambasada Rusiei).

Etapa I şi Semifinala (ambele eliminatorii) propun câte o arie cu acompaniament de pian. Punctul culminant al concursului, marea finală, se desfăşoară cu participarea Orchestrei Operei Naţionale Bucureşti dirijată de Michal Klauza, directorul artistic al Formaţiilor Muzicale ale Radio Polonia (Varşovia), aflat pentru prima dată în România.

Iată calendarul manifestărilor, programate la Sala Radio (str. Gral. Berthelot 60-64):

17 august – Etapa I (10.00-13.30, 16.00-18.00)
18 august – Semifinala (10.00-13.30, 16.00-18.00)
20 august – Finala, ora 19.00

Publicul va putea vota online, cu telefonul, prin intermediul Facebook, voturile contorizându-se automat, în timp real, astfel încât la final se va acorda Premiul Popularităţii, rezultat din preferinţele spectatorilor.