Luis Rubiales, fostul președinte al Federației Spaniole de Fotbal, suspendat trei ani de FIFA

Getting your Trinity Audio player ready...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federației Spaniole de Fotbal, a primit o suspendare de trei ani din toate activitățile legate de fotbal. Decizia vine după ce Rubiales a sărutat-o pe atacanta Jenni Hermoso pe buze la finalul Cupei Mondiale Feminine, unde Spania a învins Anglia. Deși inițial a refuzat să demisioneze și a susținut că sărutul a fost „mutual” și „consensual”, Rubiales a demisionat în septembrie.

Hermoso a declarat că sărutul nu a fost consensual și a depus o plângere legală. FIFA a confirmat că acest caz se referă la „evenimentele care au avut loc în timpul finalei Cupei Mondiale Feminine din 20 august 2023”, pentru care Rubiales fusese suspendat provizoriu pentru o perioadă inițială de 90 de zile. FIFA a subliniat că Rubiales are 10 zile la dispoziție pentru a solicita o decizie motivată, care, dacă este cerută, va fi ulterior publicată pe legal.fifa.com. Decizia rămâne supusă unui posibil apel în fața comitetului de apel al FIFA.

Într-o declarație, FIFA a reiterat angajamentul său absolut de a respecta și proteja integritatea tuturor persoanelor și de a se asigura că regulile de conduită decentă sunt respectate.