Mari interpreți/Mari Compozitori: Erwin Schrott

Luni, 8 aprilie, de la ora 13:00, în cadrul emisiunii zilnice „Mari interpreți/Mari Compozitori”, vă invităm să ascultați lucrările „Rojotango, Desde Que o Samba e Samba” şi „Gracias a la Vida”, interpretate de baritonul-bas uruguaian Erwin Schrott.

Erwin Schrott (n. 21 decembrie 1972, Montevideo, Urugua) este un bariton-bas uruguaan, cunoscut ma ales pentru interpretarea rolului principal din opera Don Giovanni de Mozart.

Schrott debuteaza ca si cantareț la Montevideo la varsta de 22 ani in rolul Roucher din opera Andrea Chénier. Urmeaza apoi o scurta perioada la Teatro Municipal din Santiago de Chile unde interpreteaza rolurile Timur din Turandot, Colline din La Bohème, Sparafucile din Rigoletto și Ramfis din Ada. Caștiga in acest timp un concurs care ii permite sa studieze in Italia.

Caștiga primul premiu și premiul publicului la Operalia in 1998.

Printre spectcolele ma importante de concert la care Schrott participa se numara un concert inpreuna cu Anna Netrebko, dirijat de Plácido Domingo la Centro de Bellas Artes din San Juan (Porto Rico) pe 9 octombrie 2007, un concert de gala pentru a cincea ediție a festivalului de muzica și de arta din Abu Dhabi, inpreuna cu Anna Netrebko și Elīna Garanča pe 29 martie 2008 cat și un concert solo la Münchner Residenz pe 9 noiembrie 2008.

Emisiunea „Mari interpreți/Mari Compozitori” se difuzează de luni până joi, de la ora 13:00 (în reluare de la ora 22), ascultătorii Radio Clasic având ocazia de a se bucura de cele mai recente și apreciate interpretări din lumea muzicii clasice.

Realizator: Irina Hasnaș.