Max Verstappen pleacă din pole position în Marele Premiu al Qatarului

Getting your Trinity Audio player ready...

Formula 1 a fost martora unei sesiuni de calificare intense la Marele Premiu al Qatarului, unde Max Verstappen a reușit să obțină pole position cu o performanță remarcabilă. Cu toate acestea, sesiunea de calificare a avut și alte momente notabile.

Verstappen, pilotul echipei Red Bull Racing, a avut nevoie doar de o singură încercare în sesiunea finală de calificare pentru a-și asigura poziția de start. Mercedes, pe de altă parte, a avut un rezultat favorabil, cu piloții George Russell și Lewis Hamilton promovați pe locurile doi și trei, respectiv, după ce Lando Norris și Oscar Piastri de la McLaren au primit penalizări pentru depășirea limitelor pistei.

Aston Martin a avut, de asemenea, o prestație notabilă, cu Fernando Alonso care va începe cursa de pe locul patru. Între timp, Charles Leclerc de la Ferrari va începe cursa de pe locul cinci, în timp ce coechipierul său, Carlos Sainz, nu a reușit să ajungă în top 10.

Un alt moment de discuție a fost eliminarea lui Sergio Perez, coechipierul lui Verstappen la Red Bull, în a doua sesiune de calificare. Perez a avut un timp de tur rapid șters și a fost cu 0,8 secunde mai lent decât cel mai bun timp al lui Verstappen în aceeași sesiune.

În ciuda succesului său, Verstappen a menționat că a fost o sesiune dificilă pentru toți piloții din cauza lipsei de aderență pe noul asfalt. Russell, de la Mercedes, a exprimat surpriza față de performanța echipei sale, menționând că nu se așteptau să fie atât de puternici în Qatar.

În ceea ce privește Ferrari, Leclerc a avut câteva momente în care a ieșit în afara pistei, dar a reușit să se mențină în top, în timp ce Sainz a avut dificultăți evidente cu echilibrul mașinii.

Marele Premiu al Qatarului promite să fie un eveniment plin de acțiune, cu Verstappen care se apropie de titlul mondial și cu Mercedes care încearcă să contracareze avansul lui Red Bull.